Sinds wij in 2012 de MAYO matrassen met regelmaat naar Nederland halen krijgen wij de vraag. “Kan het ook op rol geleverd worden?”, “Of net als andere systemen uit één stuk?”

Het antwoord is ja en nee.

Allereerst het productieproces van schuim is anders dan die van rubber. Rubber kan opgerold worden maar schuim niet. Het voordeel daarvan is dat mayo matrassen mooi vlak blijven liggen en niet krullen.

Matrassen die “uit één stuk” bestaan vinden de meeste mensen het mooist. Maar zijn ze dat ook? Vaak bestaan deze matrassen uit “losse” schuim blokken gemaakt van (gerecycled) latex/PE schuim met daarom heen een toplaag of hoes. Deze herken je aan de vele kleuren die er in zitten. Het is goedkoop maar is niet vormvast, de indrukbaarheid zal snel afnemen.

Gerecycled materiaal

 

 

  •  DLG test PE / Latex schuim – Verlies van indrukbaarheid met meer dan 50% – Indrukbaarheid zakt ver onder de 15mm, niet maatlat waardig meer

 

Een 100% nieuw EVA product

  • DLG test MAYO matras 44mm – Verlies van indrukbaarheid is nihil – is en blijft maatlat waardig

Over de blokken met schuim zit vaak een toplaag. Een dunne toplaag is wel zacht en indrukbaar maar gaat plooien na verloop van tijd (kuilvorming) en op den duur stuk. Een harde, stugge toplaag daarentegen haalt juist al het comfort weg. Met andere woorden, een toplaag bied geen voordelen anders dat het mooi lijkt.

Een zachte toplaag.

Een harde toplaag

MAYO matrassen zijn gemaakt van een hoogwaardig EVA schuim. Het materiaal is vormvast en zal nooit hard worden of kuilvorming tonen. Een toplaag is niet nodig want de matrassen worden met degelijke profielen aan elkaar gekoppeld die voor een naadloos systeem zorgen.

Een gemonteerde rij MAYO matrassen.

 

 

 

Zoals de bedenker van de MAYO matras altijd zeg:

“U kunt ze in alle kleuren krijgen zolang het maar zwart is en zonder toplaag.”

En dat al bijna 30 jaar l